Vraag & antwoord

Overlast

Beter een goede buur, dan een verre vriend. U woont plezierig in een woning van Zaam Wonen, maar ondervindt overlast van uw buren. De ervaring leert dat een goed gesprek tussen de bewoners onderling het beste helpt tegen burenoverlast. In onze folder 'Burenoverlast' staan meer nuttige tips over het aanpakken van een overlastsituatie.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of komt u er als bewoners samen niet uit? Buurtbemiddeling helpt om in gesprek te komen! Lees in de folder 'Buurtbemiddeling' hoe onafhankelijk en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren helpen om weer in gesprek te komen. En goede afspraken te maken. Wij kunnen u doorverwijzen naar buurtbemiddeling in uw woonplaats. Of neem zelf rechtstreeks contact op met buurtbemiddeling via: buurtbemiddeling@piw.nl of 06 22 96 89 98.

Buurtbemiddeling in coronatijd

Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan normaal. Er kunnen daardoor extra irritaties tussen buren ontstaan. Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor er een conflict met je buren kan ontstaan. Voor elke ruzie geldt: beter voorkomen dan genezen. Normaal gesproken adviseren wij ergernissen zo snel mogelijk te bespreken, maar aanbellen bij de buren is in deze tijd misschien niet altijd een verstandige optie.

Wat nu? Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek geeft graag een aantal tips:

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden