Overlast melden

 • 1

  Wat kunt u zelf doen bij burenoverlast?

  Geluid, rommel, stank en meer van zulke zaken kunnen overlast geven. Praten met de buren helpt meestal. Want misschien hebben ze helemaal niet in de gaten dat u last van hun hebt. Lees deze tips voordat u met uw buren gaat praten.

 • 2

  Komt u er samen niet uit?

  Meestal helpt het om met de buren te praten over hinder. Maar soms werkt dat niet. Het kan zijn dat jullie het niet eens worden. Vraag dan de hulp van Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek via telefoonnummer 06 - 22 96 89 98 of per e-mail via buurtbemiddelingpiwnl. Lees ook de folder Buurtbemiddeling.
   

 • 3

  Ernstige overlast

  Soms gaat het verder dan hinder. Zoals bij constante geluidsoverlast, ernstige vervuiling, huiselijk geweld of intimiderend gedrag. Vraag dan onze hulp en meld het bij de politie. Nadat we uw klacht hebben ontvangen, nemen we contact met u op. Wij bespreken dan samen de situatie en bekijken wat we kunnen doen om het probleem op te lossen.

 • 4

  Meer weten?

  Wilt u meer weten over hoe u prettig samen kunt leven met uw buren en wat u kunt doen als u er samen toch niet uitkomt? Lees dan deze folders:

Meld klachten over de buurt hier:

Heeft u een klacht over de buurt? Bijvoorbeeld over de groenvoorziening, bestrating, verlichting of het dumpen van afval? Meldt uw klacht (afhankelijk van waar u woont of van wie de openbare ruimte is) bij:

Ook handig:

Deel deze pagina