Naar overzicht

Samen bouwen Meerdel

Elsloo

Aantal woningen: 5 huurwoningen, 10 koopwoningen

Over dit project

 

Het plangebied Meerdel is mooi gelegen in het groen aan de Ur in Elsloo. Hier is nog een laatste stuk bouwgrond over. De gemeente heeft in samenwerking met Zaam Wonen besloten om de invulling daarvan over te laten aan de toekomstige bewoners.De toekomstige bewoners kunnen zelf bepalen hoe ze willen wonen. Ze ontwerpen hun nieuwe woning van binnen en van buiten en kiezen zelf of ze gaan kopen of toch liever huren. Met prijzen vanaf € 210.000 voor een koopwoning of € 737,14 (prijspeil 2020) per maand voor een huurwoning komt deze droom zelfs voor starters binnen handbereik. Ook kunnen de toekomstige bewoners samen de eigen woonomgeving inrichten. Waar komen de huizen, de weg, de parkeerplaatsen en het parkje voor de toekomstige buurtbarbecue? In Meerdel in Elsloo is een uniek project van start gegaan.  Meer informatie over dit project vind je ook op de website van de gemeente Stein.


 

Laatste nieuws

De cpo-vereniging heeft in samenwerking met RUUM_Te Architecten uit Urmond een planvoorstel gemaakt om invulling te geven aan het plangebied Meerdel. De toekomstige bewoners hebben op maandag 6 en dinsdag 7 juli in het Maaslandcentrum in Elsloo hun planvoorstel gepresenteerd aan de huidige omwonenden. Na de presentatie was er nog de gelegenheid om vragen te stellen en om het planvoorstel verder te bespreken. De eerste reacties van de aanwezige buurtbewoners waren overwegend positief.

Tijdens de afgelopen maanden hebben de toekomstige bewoners, die samen een ontwikkelvereniging hebben opgericht, in een aantal ontwerpsessies een planvoorstel gemaakt dat invulling geeft aan de eigen woonwensen, maar ook aan de behoefte van de buurt. Nadrukkelijk is gekozen voor een ruime opzet, waarbij het groen een belangrijke rol speelt. De kaveleilandjes zijn zo gesitueerd dat het zicht op het groene Urdal vanuit de bestaande woningen behouden blijft. Dit zorgt voor een rustiger straatbeeld, dat niet gedomineerd wordt door de woningen.

Om het rustige straatbeeld extra te accentueren is ervoor gekozen om het parkeren, daar waar mogelijk, op eigen terrein te regelen. Verder is ook voorzien in voldoende openbare parkeergelegenheid, waarbij ook rekening is gehouden met de parkeerbehoefte van de huidige buurtbewoners. In het hele plangebied worden 30 parkeerplaatsen voorzien, waarvan 14 openbaar. Een doorlopende weg vanaf de Meerdel die uitmondt in de Elserveldstraat moet ervoor zorgen dat de verkeersdoorstroming verzekerd blijft.

Ook aan de privacy van de huidige bewoners is gedacht. De woningen rechts (oosten) in het plangebied zijn geplaatst in eilandjes die wegkijken van de bestaande bebouwing. Links (westen) is er het bestaande hoogteverschil tussen het plangebied en de bebouwing in de Elserheggen. Om de inkijk daar tot een minimum te beperken, worden . Dit geldt ook voor de woningen die in het Noorden grenzen aan het plangebied in de Meerdel. Ook tussen de tuinen van die woningen en het plangebied bestaat een klein hoogteverschil waarbij een groene omzoming de privacy van de bewoners moet waarborgen.

Samen met een aantal huidige buurtbewoners wordt gekeken hoe een nieuwe speeltuin vormgegeven kan worden binnen het plangebied. Nu al wordt aan schoolkinderen in Elsloo gevraagd wat zij belangrijk vinden aan een speeltuin. Willen zij graag klauteren over bomen, met water spelen, voetballen, schommelen of fietsen? De kinderen krijgen een belangrijke rol bij het inrichten van de nieuwe speeltuin, zodat deze voldoet aan hun wensen. Van kinderen voor kinderen dus. Hoe de speeltuin exact gaat uitzien, zal op een later moment samen met de kinderen bepaald worden.

Het planvoorstel van CPO Meerdel is in deze presentatie te bekijken. De presentatie is bedoeld om een beeld te geven van de invulling van de wijk door de toekomstige bewoners. Toch zijn ook al bouwvolumes opgenomen om de impressie van de toekomstige buurt zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Over de woningontwerpen hebben de cpo-leden zich echter nog niet uitgesproken. De uiteindelijke woningen kunnen dus afwijken van wat in de presentatie is opgenomen.

De presentatie is bedoeld om een beeld te geven van de invulling van de wijk door de toekomstige bewoners. Toch zijn ook al bouwvolumes opgenomen om de impressie van de toekomstige buurt zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Over de woningontwerpen hebben de cpo-leden zich echter nog niet uitgesproken. De uiteindelijke woningen kunnen dus afwijken van wat in de presentatie is opgenomen.

Mocht je naar aanleiding van het planvoorstel van de cpo-vereniging nog vragen, positieve feedback of verbeterpunten hebben, dan kun je contact opnemen met de cpo-vereniging via info.meerdelgmailcom. Om alle opmerkingen tijdig te kunnen meenemen in het ontwikkelproces is het belangrijk om te reageren vóór 1 augustus.

 

Reservelijst

Op dit moment zijn er geen woningen meer beschikbaar. Maar je kunt je wel nog aanmelden voor de reservelijst Heb je interesse? Dit is hoe het werkt:
Huurwoning:
• Neem contact met ons op als je meer informatie over een huurwoning wilt.

Koopwoning:
• Voor een koopwoning download je hier het inschrijfformulier. Je inschrijvingsformulier kun je mailen naar bestuur@cpomeerdel.nl.
• Om er zeker van te zijn dat je serieus geïnteresseerd bent, wordt er inschrijfgeld gevraagd. Dit gaat om een bedrag van €100,-. Het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL22 RABO 0347 6342 73 ten name van CPO Meerdel met de vermelding “Interesse CPO Meerdel & Achternaam”. Wanneer er geen plek meer vrij komt en je dus niet in aanmerking komt voor deelname, krijg je het inschrijfgeld terug.

 

 


Algemeen

 • Plaats Elsloo

Kenmerken

 • Aantal woningen 5 huurwoningen, 10 koopwoningen

Planning

 • Start bouw 2020
 • Datum van oplevering 2021
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden