Terug naar overzicht

Samenwerken aan Mijn Nieuwdorp

Stein | Nieuwdorp

Over dit project

Aanpak woningvoorraad

Samen met de gemeente en de bewoners van de Woeringenstraat | Diepenbeekstraat | Peldenstraat | Damiatestraat | Crostolostraat  is Zaam Wonen in 2020 aan de slag gegaan om te onderzoeken wat er nodig is in de wijk. Sinds juli 2021 zijn ook de bewoners van de Kamperstraat | Baesweilerstraat | Kuringenstraat | Tripstraat betrokken bij de ontwikkeling van de wijk. Na twee jaar is het plan voor de wijk eindelijk klaar. Een plan dat er voor zorgt dat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

 


Wat houdt het plan in?

Het plan beschrijft waar we woningen slopen, nieuwe woningen bouwen en woningen renoveren en verduurzamen. Ook beschrijft het plan hoe de woonomgeving (groen, parkeren, achterpaden) hierop wordt aangepast. Dat betekent het volgende:

We slopen 62 woningen en bouwen 32 levensloopbestendige woningen terug op de plek van de Kamperstraat, Tripstraat, Kuringenstraat, Baesweilerstraat en Peldenstraat. We creëren meer lucht en ruimte in de Woeringenstraat, Crostolostraat en Damiatestraat, door 24 woningen te slopen en bouwen 4 nieuwe levensloopbestendige woningen  terug. Verder realiseren we groene parkeerhoven op de plekken met de meeste parkeerdruk. Op de plek van de kerk en de voormalige basisschool (Bruisend hart), komen nieuwe senior-geschikte woningen (met zorg). Hoeveel precies, dat wordt nog onderzocht. Uiteindelijk zullen er geen of slechts enkele woningen minder zijn dan nu in Nieuwdorp.

Eind 2022 starten we met het renoveren en verduurzamen van onze woningen in de Woeringenstraat, Crostolostraat, Damiatestraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat. Particuliere eigenaren kunnen meedoen met de renovatie. 

Ook de woonomgeving wordt aangepast. Vanaf 2023 gaan we met bewoners in gesprek over het verbreden van straten en stoepen zodat we in 2024 aan de slag kunnen. Ook het inrichten van de achterpaden doen we samen met bewoners. Hiermee starten we zo snel mogelijk. 

Waarom doen we dit?

We doen dit omdat Nieuwdorp een sterke behoefte heeft aan kwalitatief goede en levensloopbestendige woningen, met voldoende ruimte, groen en parkeervoorzieningen zodat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Wat betekent dit voor bewoners?

Voor een deel van de bewoners betekent dit dat ze moeten verhuizen naar een andere woning. Met deze bewoners zijn we inmiddels in gesprek. Bewoners die niet hoeven te verhuizen, daarvan gaan we de woning renoveren en verduurzamen. Eind 2022 informeren we bewoners hoe we dit gaan doen en wanneer. 

U leest in deze brochure meer over het plan voor de wijk. 

Meer weten?

Kijk dan regelmatig op deze pagina of stel uw vraag aan Zaam Wonen via nieuwdorpzaam-wonennl. Vanaf 8 februari houden wij iedere dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur spreekuur in het Huis van de Toekomst. Ook hier bent u van harte welkom! U vindt het Huis van de Toekomst aan de Crostolostraat 10.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws.

  

 

 


Locatie op kaart