Wonen met zorg | Wmo

U woont graag in uw woning en wilt er het liefst zo lang mogelijk blijven wonen. Het kan voorkomen dat u door een lichamelijke beperking dagelijks last ondervindt in uw woning. Vaak ligt de oplossing in een kleine aanpassing van uw woning. Soms is dit niet mogelijk en krijgt u het advies dat het beter is om te verhuizen.

Woningaanpassing

Met simpele aanpassingen aan uw woning kunt u mogelijk langer in uw woning blijven wonen. We kunnen drempels verwijderen, of we kunnen uw keuken of badkamer aanpassen. U kunt een woningaanpassing aanvragen bij het Wmo-loket van de gemeente waar u woont. De Wmo (de Wet maatschappelijke ondersteuning) regelt dat de gemeente deze aanpassing voor een deel of helemaal betaalt. Meer informatie hierover vindt u op de website van uw gemeente. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, krijgt u hiervan een bevestiging. De aannemer maakt met u een afspraak om de werkzaamheden door te nemen en afspraken te maken over het moment waarop de uitvoering kan plaatsvinden.  

Wat als uw woning niet kan worden aangepast?

Wordt de aanpassing door de gemeente afgewezen maar is er wel de noodzaak om met spoed te verhuizen, dan kunt u bij ons een medische urgentie aanvragen. Wordt de aanpassing door de gemeente afgewezen en er is geen spoed om te verhuizen dan kunt u zich inschrijven voor een woning die wel geschikt is. Inschrijven kan gratis via Thuis in Limburg .

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden