Huur opzeggen

Je gaat verhuizen? Dan heb je heel wat te regelen. Maar als je onderstaande stappen doorloopt, dan helpen wij je bij het opzeggen van de huur.

Stap

1

Minstens één maand van tevoren

Je kunt de huur op elke werkdag van de maand beëindigen. Geef dit minstens één maand van tevoren aan ons door. Huur je ook een garage of parkeerplaats bij Zaam Wonen? Zeg de huur hiervan tegelijk op met de huur van je woning.

Formulier huur opzeggen

Stap

2

Voor- en eindopname

Enkele dagen nadat wij jouw huuropzegging hebben ontvangen, krijg je hiervan een schriftelijke bevestiging. Hierin staat je laatste huurdag en wanneer onze oprichter bij je langskomt voor de voor- en eindopname. Tijdens de vooropname bespreekt onze oprichter twee dingen met je:

  1. Hoe je de woningen moet achterlaten, én
  2. Welke spullen eventueel door een nieuwe huurder overgenomen kunnen worden. 

Bij de eindopname kijken we of je de woning volgens afspraak achterlaat en welke spullen achterblijven voor de nieuwe huurder. 

Folder Achterlaten van de woning

Stap

3

Nieuwe bewoners en overname

Wanneer er nieuwe kandidaten voor de woning zijn, kunnen zij contact met je opnemen om de woning te bekijken. De kandidaten kunnen met een brief of mail van Zaam Wonen aantonen dat zij de woning aangeboden hebben gekregen.

Tijdens deze bezichtiging kun je aangeven of je zaken ter overname wil aanbieden. De overname is iets tussen jou en de nieuwe huurder. De nieuwe huurder is niet verplicht om zaken of aangebrachte wijzigingen over te nemen.
Kom je samen met de nieuwe bewoner tot afspraken? Vul dit dan in op het overnameformulier. Je vindt dit formulier als bijlage bij de bevestigingsbrief van de huuropzegging.

Stap

4

Nieuw adres en huurtoeslag

Schrijf je in bij de gemeente waar je gaat wonen en geef je verhuizing ook door aan de Belastingdienst als je huurtoeslag krijgt.

Bekijk hier de huurtoeslagpagina van de Belastingdienst

Stap

5

Eindafrekening

Nadat je de sleutel hebt ingeleverd krijg je binnen twee maanden de eindafrekening van de woning. Wij rekenen dan het volgende met elkaar af:

  • teveel of te weinig betaalde huur.
  • eventuele kosten voor reparatie, leegruimen of schoonmaken van de woning.

Eventuele stookkosten en servicekosten rekenen we af op het moment dat het jaar is afgesloten en de werkelijke kosten bekend zijn.