Huur opzeggen

Tijdens een verhuizing heeft u veel aan uw hoofd. Dat weten we heel goed bij Zaam Wonen. Toch moet er ook tussen u en Zaam Wonen een aantal zaken worden afgehandeld. Denk bijvoorbeeld aan hoe u de woning moet achterlaten. Dat leest u in deze folder 'Achterlaten van de woning'. Eerst leest u algemene informatie. Daarna leest u per ruimte de afspraken. U kunt hieronder direct de huur opzeggen.

 • 1

  Minstens één maand van tevoren

  U kunt de huur op elke werkdag van de maand beëindigen. Maak het opzeggen van de huur minstens één maand van tevoren aan ons kenbaar. Huurt u ook een garage of parkeerplaats bij Zaam Wonen? Zeg de huur hiervan tegelijk op met de huur van uw woning.

 • 2

  Voor- en eindopname

  Enkele dagen nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, krijgt u hiervan een schriftelijke bevestiging. Hierin staat uw laatste huurdag. In deze brief staat ook wanneer onze opzichter bij u langskomt voor de voor- en eindopname. Tijdens de vooropname bespreekt onze opzichter met u twee dingen:

  1. Hoe u de woning moet achterlaten, èn
  2. Welke spullen eventueel door een nieuwe huurder overgenomen kunnen worden.

  Bij de eindopname kijken we of u de woning volgens afspraak achterlaat en welke spullen achterblijven voor de nieuwe huurder.

Formulier huur opzeggen

Uw gegevens
Ik zeg de huur op van:*
Volgende stap
U zegt de huur op per
Ik zeg mijn huur op ivm:*
Volgende stap
Geef hier uw voorkeur door voor het plannen van een inspectie
Mijn voorkeur gaat uit naar:
Volgende stap
Verzenden

Let op:

 • Schrijf u in bij de Gemeente waar u gaat wonen
 • Geef uw verhuizing ook door aan de Belastingdienst als u huurtoeslag krijgt

Deel deze pagina