Nieuwsbericht

Eenmalige huurverlaging 2021 bij een te hoge huur in verhouding tot uw inkomen

Publicatiedatum: 04-02-2021

Heeft u een te hoge huur in verhouding tot uw inkomen? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Het kan dan zijn dat u dit jaar mogelijk eenmalig een huurverlaging krijgt. Graag leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat. Zaam Wonen is als eerste aan zet. Als u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u de huurverlaging vanzelf. U hoeft daar niets voor te doen. Wij zorgen dat uw huur wordt aangepast.

 

Voldoet u aan de voorwaarden? U krijgt dan automatisch een brief van ons voor 1 april. 

Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van de hoogte van uw netto huur. Deze moet hoger zijn dan € 633,25 en lager dan € 752,34 per maand. Daarnaast wordt ook gekeken naar uw (gezamenlijk) inkomen en samenstelling van uw huishouden. Bekijk hier het overzicht van de voorwaarden per situatie.

Als eerste gaat Zaam Wonen uitzoeken welke huurders in aanmerking komen voor de huurverlaging. De gegevens die we hiervoor nodig hebben vragen wij op bij de Belastingdienst. Zij geven alleen aan of uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel personen u in huis woont. Als uit deze gegevens blijkt dat de huur te hoog is in verhouding tot uw inkomen, dan passen we deze aan met ingang van 1 mei 2021. Als u hiervoor in aanmerking komt, dan ontvangt u vóór 1 april een brief van ons.

U krijgt geen brief vóór 1 april, maar denkt wel aan alle voorwaarden te voldoen? 

De Belastingdienst kijkt naar uw inkomen over 2019. Het kan zijn dat uw inkomen in 2020 is gedaald. Hierdoor komt u mogelijk toch in aanmerking voor huurverlaging. U moet voldoen aan alle voorwaarden uit het schema en uw inkomen moet dan minimaal zes maanden lang lager zijn dan de geldende inkomensgrens. In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen. Via onze website kunt u vanaf 15 april bekijken hoe u zelf een aanvraag tot huur verlaging kunt doen. Zelf aanvragen van de huurverlaging kan tot 31 december 2021.

 

Deel deze pagina