Nieuwsbericht

Let op elkaar! Zeker in tijden van het coronavirus

Publicatiedatum: 19-03-2020

Het kan zijn dat u zich verdrietig, gespannen, onzeker of bang voelt vanwege de situatie omtrent het coronavirus. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om u beter te voelen.

 

Praten helpt

Vaak helpt het al om erover te praten met andere mensen door te bellen, elkaar berichten te sturen of te beeldbellen. Dus pak de telefoon en bel een familielid of een goede vriend of vriendin.

Doe dingen waar je rustig en blij van wordt

Doe de dingen waar je normaal ook blij of rustig van wordt. Wat helpt jou in een andere stressvolle situatie? Voel jij je goed na het lezen van een boek, een intensieve workout of stort je je liever op een hobby? Kies iets dat voor jou het beste werkt.

Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je gezond blijft, ook als je binnen moet blijven. Eet gezond, zorg voor voldoende nachtrust en beweging. Een dagelijkse vaste routine helpt hierbij. Vergeet niet je sociale contacten te onderhouden, met je familie en vrienden thuis én op afstand.

Hulplijn voor kwetsbaren

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

 

Deel deze pagina