Nieuwsbericht

Meer mensen recht op huurtoeslag in 2020 doordat maximale inkomensgrenzen verdwijnen

Publicatiedatum: 07-01-2020

Inkomensgrens

In 2019 was het zo dat het gehele recht op huurtoeslag verviel wanneer je een euro boven de inkomensgrens verdiende. Dat leidde tot een grote armoedeval, en tot het moeten terugbetalen van grote bedragen aan de Belastingdienst. In plaats van er door een iets hoger inkomen wat op vooruit te gaan, gingen deze huurders er dus op achteruit. Daar is met het vervallen van de inkomensgrenzen in de huurtoeslag een eind aan gekomen. Nu loopt de huurtoeslag bij een stijgend inkomen langzaam terug naar nul.

Meer huurders recht op huurtoeslag in 2020
Huurders die zonder wetswijziging geen recht zouden hebben op huurtoeslag, kunnen in 2020 plotseling wel in aanmerking komen voor huurtoeslag. Hiervoor moeten zijn bij de Belastingdienst een nieuwe aanvraag indienen voor de toeslag. Naar verwachting kunnen 115.000 extra huishoudens huurtoeslag aanvragen.

Bereken uw huurtoeslag in 2020
De nieuwe huurtoeslag 2020 heeft het voordeel dat u bij een beetje extra inkomen niet meteen alle huurtoeslag hoeft terug te betalen. Bij een hoger inkomen zult u wel minder huurtoeslag ontvangen. Bekijk dus snel bij de belastingdienst of u recht heef top huurtoeslag!
 
Voor meer informatie kunt u de site van de Belastingdienst bekijken en een proefberekening voor huurtoeslag maken www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

 

Deel deze pagina