Nieuwsbericht

Met de Bo-Ex Huur Wijzer kunt u snel zien of de huur van een woning in uw budget past

Publicatiedatum: 06-03-2018

wwWat kunt u met de Bo-Ex Huur Wijzer?

Met de Bo-Ex Huur Wijzer kunt u snel bekijken (in ongeveer 2 minuten) of de huur van een woning in uw budget past. Kunt u de huur straks gemakkelijk betalen? Is het nodig om te bezuinigen op andere uitgaven of kunt u beter kiezen voor een andere woning? De Bo-Ex Huur Wijzer helpt u bij het maken van een keus. Klik hier om meteen naar de Bo-Ex Huur Wijzer te gaan.  

 

Hoe werkt het?

Tijdens het doorlopen van de zeven vragen van de Bo-Ex Huur Wijzer vult u gegevens in over de woning, uw huishoudsituatie en uw huishoudinkomsten. De Bo-Ex Huur Wijzer geeft hierna aan of de nieuwe huur gemakkelijk of maar net in uw budget past. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de Bo-Ex Huur Wijzer en worden niet opgeslagen.  

 

Voor u begint

Het is handig om van te voren de volgende gegevens op te zoeken: 

 

Huurprijs

Zoek op wat de (netto) huur is van de woning waar u mogelijk naartoe wilt verhuizen. Kijk ook of er eventueel servicekosten zijn.

 

Energielabel

Zoek het energielabel van de woning op. Deze vindt u in de advertentie of is aan u gegeven bij verhuur.

 

Inkomen 

Ga na wat het inkomen is van alle leden van uw gezin. Dus het inkomen van uw partner, kinderen ouder dan 18 jaar en eventuele andere huisgenoten die meeverhuizen. Het inkomen kunt u op twee manieren vinden. Kies wat u het makkelijkst vindt.  

  • Het gezamenlijke netto maandinkomen. Tel hiervoor de netto bedragen van de loonstroken van u en van uw huisgenoten van boven de 18 jaar op. 

  • Het gezamenlijke verzamelinkomen (jaarbedrag): dat vindt u op de inkomensverklaring van de belastingdienst of op de laatste belastingaangiftes van u en uw huisgenoten. Tel deze inkomens bij elkaar op.

     

Deel deze pagina