Nieuwsbericht

Ons nieuwe bewonersblad is uit

Publicatiedatum: 09-07-2020

Lees hier ons nieuwe bewonersblad

Mogen wij aan u voorstellen ... onze collega Benno van Leeuwen (medewerker leefbaarheid en werkzaam sinds 2020)

Een nieuw gezicht! We heten Benno van Leeuwen van harte welkom in ons team bij Zaam Wonen. “Maak van je hart geen moordkuil!” Benno is er kraakhelder in. In ons werkgebied is hij weliswaar nieuw, maar hij heeft al heel wat jaartjes ervaring als wijkbeheerder. “Soms lopen bewoners al jaren rond met ergernissen, bijvoorbeeld over hun buren. Of spelen er financiële zorgen die voor problemen in een buurt zorgen. Schaamte speelt regelmatig een rol en bewoners denken vaak dat er geen uitweg is. Maar dat is volledig onterecht. Het kan iedereen overkomen en er is altijd een oplossing!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Door de coronamaatregelen zijn veel mensen vaker thuis dan normaal. Ruzies en irritaties tussen buren ontstaan nu gemakkelijker. De aanleiding kan verschillen, maar voor ieder conflict geldt: beter voorkomen dan genezen! Maar, in deze tijd even bij de buren aanbellen en in gesprek gaan, is misschien onverstandig. Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek geeft graag een aantal tips.

Ons kantoor is weer open! Maar beperkt en met richtlijnen

Nadat wij, jammerlijk genoeg, de afgelopen maanden minder persoonlijk contact met u hebben kunnen houden door de coronacrisis, mogen we gelukkig langzaam aan weer versoepelen. De maatregelen veranderen voortdurend. Houd daarom onze website en facebookpagina goed in de gaten. Graag vertellen wij u hoe we omgaan onderhoud, renovatie, huuropzeggingen, toewijzingen aan nieuwe huurders, klantbezoek (op kantoor) en huisbezoek (bij huurders). Komt u (door de coronacrisis) in de problemen met het betalen van uw huur? Wacht dan niet en bel of mail ons. Wij kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

€ 60.000,-voor de beste buurtplannen via Onze Buurt?

Hoe belangrijk samenwerking en verbinding in een buurt is, is tijdens de coronacrisis meer dan ooit duidelijk geworden. Onze Buurt heeft 60.000 euro in kas voor projecten van actieve Limburgers die iets moois willen voor hun omgeving. Buurten kunnen tot en met 27 augustus inschrijven.

‘Make-over’ uit 1938

Molenstraat 9 en 11 zijn onze oudste woningen in Born. De woningen zijn voor het eerst verhuurd in 1938. Bijna 82 jaar later is het tijd voor een grondige ‘make-over’. Het oorspronkelijke karakter wordt behouden, maar we maken ze duurzaam, toekomstbestendig en we vernieuwen de technische installaties.

1,7 miljoen duurzamer

Dit jaar tasten we flink in de buidel om onze woningen te verduurzamen en daarmee ook de woonlasten te verlagen!

 

Deel deze pagina