Nieuwsbericht

Plan voor de wijk Nieuwdorp klaar!

Publicatiedatum: 04-02-2022

Na twee jaar samenwerken met bewoners en de gemeente Stein is het plan voor de wijk Nieuwdorp eindelijk klaar. Een plan dat er voor zorgt dat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen. Een plan dat er voor zorgt dat er voldoende kwalitatief goede en levensloopbestendige woningen zijn, met voldoende ruimte, groen en parkeervoorzieningen.

 

Het plan beschrijft waar we woningen slopen, nieuwe woningen bouwen en woningen renoveren en verduurzamen. Ook beschrijft het plan hoe de woonomgeving (groen, parkeren, achterpaden) hierop wordt aangepast. Voor een deel van de bewoners betekent dit dat ze moeten verhuizen naar een andere woning. Met deze bewoners zijn we inmiddels in gesprek. Bewoners die niet hoeven te verhuizen, daarvan gaan we de woning renoveren en verduurzamen. Ook de woonomgeving passen we aan. Straten worden breder en achterpaden richten we opnieuw in. Samen met bewoners gaan we hiermee aan de slag. 

Voor de directe bewoners organiseren we op zaterdag 19 februari een wijkmarkt. We geven dan meer informatie over het plan voor de wijk, wat dit voor hen betekent en hoe ze mee kunnen doen.

Meer weten?

Lees hier meer over de wijkaanpak Nieuwdorp, of stel je vraag via nieuwdorpzaam-wonennl. Vanaf 8 februari houden wij iedere dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur spreekuur in het Huis van de Toekomst. Ook hier bent u van harte welkom! U vindt het Huis van de Toekomst aan de Crostolostraat 10.

 

Deel deze pagina