Nieuwsbericht

Wensenlijstje voor een bruisend hart in Nieuwdorp

Publicatiedatum: 31-10-2019

 

Dit is de kop waarmee Dagblad de Limburger de bijeenkomst met de inwoners in de Steinse wijk Nieuwdorp samenvat. Het krantenartikel is hierboven bijgevoegd.

 

Eind 2018 en begin 2019 is het DOP (Dorps Ontwikkelings Proces) in gesprek gegaan met inwoners, verenigingen, ondernemers en instellingen over de toekomst van de wijk. Al deze signalen hebben zij vervolgens samengebracht tot een vijftal thema’s: ‘Bruisend Hart’, ‘Duurzaamheid’, ‘Aanpak huurwoningen’, ‘Communicatie’ en ‘Sociale kracht & kwetsbaarheid’. Afgelopen maandag (28 oktober) zijn de thema’s in het Buurtcentrum Nieuwdorp toegelicht.

 

Zaam Wonen leidt de projectgroep ‘Aanpak huurwoningen’. Met 297 woningen in de wijk Nieuwdorp heeft Zaam Wonen bijna een kwart van de woningen in bezit. Dit zijn veelal oudere woningen die niet allemaal aansluiten op de behoeften van de (toekomstige) huurders. Samen met de aanwezige bewoners hebben we gekeken naar wat er leeft in de wijk en waar behoefte aan is. Deze wensen gaan we samen met de bewoners verwerken tot een projectplan voor de komende jaren. Samen met de bewoners willen wij er een geslaagd project van maken waardoor het prettig wonen en leven blijft in de wijk Nieuwdorp.

 

 

 

Deel deze pagina