Nieuwsbericht

Werkplaats financiën Sittard-Geleen

Publicatiedatum: 04-11-2019

 

Werkplaats Financiën is een steunpunt voor inwoners van Sittard-Geleen die knelpunten in hun financiële situatie hebben, in een schuldensituatie zitten of daarin dreigen te komen en/of informatie of advies willen of gewoon eens daarover willen praten. De hulp die de Werkplaats verleend is volledig kosteloos. Zij helpen bij vragen over:

• uw financiële administratie

• (hulp bij) budgettering en wettelijke regelingen

• waar uw recht op hebt, zoals toeslagen

• hulp bij het invullen van formulieren

• uitleg over een ambtelijke brief

• hoe u bijvoorbeeld omgaat met betalingsachterstand, het incassobureau of de deurwaarder

 

Wie helpt u?

De groep betrokken vrijwilligers willen een bijdrage leveren aan het voorkomen van financiële problemen en armoede en het helpen oplossen van bestaande financiële problemen. De groep bestaat uit mensen die uit eigen ervaring weten wat het betekent om financieel in de knel te zitten en mensen die vanuit sociale betrokkenheid mee doen. Zij zijn door cursussen en trainingen goed bekend met schuldhulpverlening en hulp bij budgettering.

Inloopochtend

Sittard - Werkplaats Financiën Sittard-Geleen heeft een inloopochtend. Iedere dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 en woensdagavond van 19.00-21.00 (alleen op afspraak) Sociaal Centrum Land van Gulick, Engelenkampstraat 25, 6131JD Sittard.

Geleen - Iedere maandagochtend van 09.00 tot 12.00, en maandagavond van 19.00 tot 21.00  in de Volksuniversiteit Maasland, Geenstraat 32A, 6162XZ Geleen.

 

Deel deze pagina