Nieuwsbericht

Zoekt u hulp door de coronacrisis?

Publicatiedatum: 08-04-2020

De coronacrisis heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven. Gelukkig zien we dat er in de gemeente ideeën ontstaan van inwoners die elkaar helpen en steunen. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen, eten te bezorgen, door te helpen als mantelzorger of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn. Dat vinden wij fijn. Hieronder kunt u zien welke mooie initiatieven er in uw gemeente zijn.

Gemeente Stein

Via de website van de gemeente Stein komt u uit bij hartverwarmende ideeën om elkaar te helpen. Er staan acties over het inzamelen van mondkapjes maar ook hoe mensen elkaar willen helpen door boodschappen te doen, uitlaten van de hond, oppassen op kinderen, het bezorgen van eten en het maken van een praatje. Ook schrijven ze over de noodlijn #goedverbonden. De telefonische hulplijn 085 864 01 64 van de Stichting Kinderleven in Maastricht helpt gezinnen waar veel stress is door de coronacrisis. Deze telefoonlijn is vooral voor mensen die geen contacten met instellingen zoals jeugdzorg, huisartsen of het rode kruis hebben.

 

Gemeente Sittard-Geleen

De gemeente heeft samen met Partners in Welzijn, Knooppunt Informele Zorg en MEE het Informatiepunt Samen Sterk opgezet. Dit is een verzamelplek waar ze hulpvragen proberen op te lossen. Mensen die kunnen en willen helpen, zijn ook van harte uitgenodigd zich bij het Informatiepunt aan te melden.

Het Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via het nummer van Partners in Welzijn: 046 – 457 57 00. Een overzicht van alle initiatieven is ook te vinden op de website van Partners in Welzijn: www.partners-in-welzijn.nl.

Deel deze pagina