Projecten Mijn Nieuwdorp

Mijn Nieuwdorp

Leestijd: 3 min

Samen met de gemeente en de bewoners van de Woeringenstraat | Diepenbeekstraat | Peldenstraat | Damiatestraat | Crostolostraat  is Zaam Wonen in 2020 aan de slag gegaan om te onderzoeken wat er nodig is in de wijk. Sinds juli 2021 zijn ook de bewoners van de Kamperstraat | Baesweilerstraat | Kuringenstraat | Tripstraat betrokken bij de ontwikkeling van de wijk. Na twee jaar is het plan voor de wijk eindelijk klaar. Een plan dat er voor zorgt dat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

 

Wat houdt het plan in?

Het plan beschrijft waar we woningen slopen, nieuwe woningen bouwen en woningen renoveren en verduurzamen. Ook beschrijft het plan hoe de woonomgeving (groen, parkeren, achterpaden) hierop wordt aangepast. Dat houdt het volgende in:

We slopen 62 woningen en bouwen 32 levensloopbestendige woningen terug op de plek van de Kamperstraat, Tripstraat, Kuringenstraat, Baesweilerstraat en Peldenstraat. We creëren meer lucht en ruimte in de Woeringenstraat, Crostolostraat en Damiatestraat, door 24 woningen te slopen en bouwen 4 nieuwe levensloopbestendige woningen  terug. Verder realiseren we groene parkeerhoven op de plekken met de meeste parkeerdruk. Op de plek van de kerk en de voormalige basisschool komen 64 nieuwe zorggeschikte woningen (Bruisend hart). 

In september 2023 starten we met het renoveren en verduurzamen van 184 woningen in de Woeringenstraat, Crostolostraat, Damiatestraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat. Particuliere eigenaren kunnen meedoen met de renovatie en worden vanuit de gemeente begeleidt door Diep. 

Ook de woonomgeving wordt aangepast. Eind 2023 gaan we met bewoners in gesprek over het verbreden van straten en stoepen zodat we in 2024 aan de slag kunnen. Ook het inrichten van de achterpaden doen we samen met bewoners. 

Waarom doen we dit?

We doen dit omdat Nieuwdorp een sterke behoefte heeft aan kwalitatief goede en levensloopbestendige woningen, met voldoende ruimte, groen en parkeervoorzieningen zodat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Wat betekent dit voor bewoners?

Voor een deel van de bewoners betekent dit dat ze moeten verhuizen naar een andere woning. Bewoners die niet hoeven te verhuizen, daarvan gaan we de woning renoveren en verduurzamen. Bewoners weten inmiddels hoe we dit gaan doen en wanneer. Een deel van de bewoners is al verhuisd naar een andere woning.

Meer weten?

Kijk dan regelmatig op deze pagina, meld je aan voor de nieuwsbrief of stel je vraag aan Zaam Wonen via nieuwdorpzaam-wonennl. Ook houden wij iedere woensdag van 14:00 – 16:00 uur spreekuur in het Huis van de Toekomst. Je vindt het Huis van de Toekomst aan de Crostolostraat 10.

Participatie 

Samen met een groep bewoners uit Nieuwdorp is er een klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep denkt mee over het plan voor de wijk en geeft advies over een aantal onderwerpen. Iedereen is welkom om mee te doen. Aanmelden kan per mail. 

Verslagen klankbordgroep:

2020: september 2021: maart, september, oktober 2022: mei 

 

 

Algemeen

Wijk
Nieuwdorp
Plaats
Stein

Planning

Planning
2020-2030

Meer informatie

Lees hier het laatste nieuws over Mijn Nieuwdorp
Youtube thumbnail
Plan voor de wijk Nieuwdorp
Terug naar overzicht